Abutment betekent letterlijk vertaald “steunpunt”. En feitelijk is het ook niets meer dan dat: een steunpunt voor een kroon. Als de resten van de tand of kies waar de kroon overheen geplaatst wordt geen goede basis voor die kroon kunnen vormen of zelfs geheel ontbreken, wordt gebruik gemaakt van een implantaat met daarop een abutment. Het implantaat wordt in de kaak geschroefd, het abutment wordt in het implantaat geschroefd en daaroverheen wordt de kroon geplaatst.

Een abutment kan worden gemaakt van verschillende materialen, ieder met hun eigen specifieke eigenschappen en prijskaartje: titanium, goud of zirkonium. De kleur van het abutment in zirkonium kan worden aangepast op de rest van het gebit. Of dit noodzakelijk is, is erg afhankelijk van ruimte die het tandvlees geeft.

Hoewel er legio standaard modellen op de markt zijn, laat Decodent abutments maken bij een gespecialiseerd lab, dat met een scanner het voor u meest ideale ontwerp maakt. Feitelijk zijn deze abutments verkleinde versies van de kroon die er op geplaatst wordt. Een ideale uitgangspositie voor een optimaal resultaat.

<< terug