Om tot een zo perfect en persoonlijk mogelijk resultaat te komen werkt Decodent met hoogwaardige grondstoffen en apparatuur. Niet altijd de makkelijkste oplossing, maar high-tech producten die op elkaar aansluiten en de mogelijkheid geven om zaken tot in de kleinste details naar je hand te zetten. Een (redelijk technische) opsomming:

Porselein – Ivoclar Vivadent

Het e.max systeem is volledig keramisch (volkeramiek) en staat bekend als een van de beste systemen voor porseleinproducten met levensechte kleuren. Decodent gebruikt van dit systeem onder andere Press voor zogenaamde perskronen en Zirpress voor overpersen van een Zirkonium kern. Verder bevat het e.max systeem een keramiek waarmee zowel op geperste als zirkonium onderstructuren gebakken kan worden. Voor het persen gebruiken we een EP600 Combi oven.

Het d.SIGN systeem van Ivoclar Vivadent is een synthetisch porselein, speciaal ontwikkeld voor het werken op metalen onderstructuren (metaalkeramiek). d.SIGN heeft als belangrijke eigenschap dat het zelfs na meerdere malen bakken (vaak nodig voor een perfect eindresultaat) een levendige kleur behoudt. Het bakken gebeurt in de Programat P500/G2 oven.

Zirkonium – Zenotec

Voor zirkonium onderdelen maakt Decodent gebruik van het Zenotec systeem van Core 3D Centre. Met de 3Shape scanner wordt een CAD/CAM-scanĀ  van een gipsmodel gemaakt, waarbij ook omliggende elementen worden meegenomen. Aan de hand van deze scan wordt de ideale zirkonium basis voor ons eindproduct gefreesd. Sterk en altijd custom made.

De onderscheidende eigenschappen van het Zenotec systeem zijn de mooie pasvorm van de eindproducten en de bijna onbeperkte keuze voor het te gebruiken materiaal of implantaat-systeem. Het scannen en frezen gebeurt extern.

Implantaatsytemen – Diverse fabrikanten

Decodent gebruikt implantaatsystemen van Nobel Biocare, Bego Semados, Biomet en Strauman en laat de keuze hierin vaak over aan de implantoloog. Weer een voordeel van het Zenotec systeem: het kent de meeste implantaatsystemen en zorgt dus dat onze abutments naadloos aansluiten.

Metalen

Decodent werkt uitsluitend met hoog edelmetalen. Door te kiezen voor een zo zuiver mogelijke legering (mengsel van goud en andere metalen die onder andere nodig zijn om het eindproduct hard genoeg te maken), is de kans op allergie of afstoting minimaal.